Egy kis szünet

2010.07.22. 23:13

Nyár van. A gyermekkel csinálni kell valamit. A szülők várják a szabadságot. Mindenki le van korlátozódva a nyárra pihenés szempontjából. Ez az a hónap amikor a legtöbbek nyaralni mennek. Én is pihengetek. Ám nem olyan idilli ez mint ahogy az ember elképzeli.

Kezdjük ott, hogy nyáron minden drágább lesz? Vennék egy üveg ásványvizet, és meglepetésemre többe kerül mint tavasszal. Véleményem szerint az 50 forintos víz nem a válság miatt ment fel 120-ra. Bár lehet, hogy én lakom rossz helyen. 

A tévé egyszerűen felesleges ilyenkor, az ember 3 nap otthonlét után rájön, hogy a kereskedelmi csatornák műsorai nap közben tulajdonképpen élvezhetetlenek. A többi csatornán meg amit este megnéztél, az megy délelött is. Napokig nézheted ugyan azon a csatornán ugyan azt a műsort többször is. Ha az ember jól akarja érezni magát elmegy otthonról. 

Nah de ha elmegyek hova menjek. Tegyük fel nincs 2000 ft-om egy strandbelépőre. Budapest küröl ám vannak fürdési lehetőségek. Sokan kedvelik a velencei tavat a maga 45 perces vonatútjával és megannyi szabadstrandjával. Mondjuk ott az 500 ft-os belépőt is megfizeted ha bemennél valahova. A lángos mindenhol ugyan annyi felesleges keresgélni. A balaton azért már kicsit több ennél. Kevesebb a szabadstrand és hosszabb az út is. Azon túl hogy nagyobb, vajon mi többet nyújthat? Az északi oldal a hegyeivel gyönyörű kilátást és tájat. A déli pedig a feledhetetlen bulik tömkelegével kínál. Az egyfajta plusz. 

Több napra mennék, szerencsére a sátram bárhol felverhetem. Ha az ember ebben is biztonságban szeretné magát érezni, ajánlhatom a dechatlon áruház kínálatából a Quechua sátrakat (nesze neked reklám). Jómagam 3 éve használok egy 3 msp-s sátrat (ennyi míg felállítod). Kaptam hozzá két év garanciát, és most ahogy nézegettük már 20 ezerért kapni, ami meg kell mondjam érdemes beruházás. Viszont oda kell figyelni hol verheted fel a sátrat és meddig. Elméletileg 24 órára bárhol lesátorozhatsz és maradhatsz (magánterületen kívül). Nézz utána és nyomtasd ki ha a felügyeleti szervek szerinted jogtalanul szólnának. Jah mellesleg nemzeti park is védett a sátorozóktól. Egy jó idézet pedig azoknak akik félnek mondjuk az erdőben aludni: "A vadonban ma az egyetlen állat akitől félni lehet az ember." 

Ha van annyi eszed mint egyeseknek (nekem), és szivesen tennéd meg a túrádat biciklivel, jobb tisztázni hogy azért nem mindenhol mehetsz bicajjal és nem mindenhogy. Lakott területen kívül láthatósági mellény kötelező. Lámpa mindenhol legyen a kerékpáron, nem csak azért kell hogy lássanak, de hidd el hogy nem minden este látsz a sötétben. A pót belső és egyéb elővigyázatossági szerszámok remélem maguktól értetődőek. Jó kis túra. 

Ha már túra, fel lehet ám azt is dobni. Említettem egyszer nektek a geoládákat. Nézzetek utána arra amerre mentek vannak-e, izgalmas megtalálni egyet, és meg lehet addig is állni pihenni (ha mondjuk lenne olyan akit nem izgat a dolog). 

A bejegyzés trackback címe:

https://misterbig.blog.hu/api/trackback/id/tr622169742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása